Kevin Blechdom
Joshua Kit Clayton
Fan Club Orchestra
(k-raa-k)3
- Köhn
- Dilemma (aka DJ Kern)
- Ovil Bianca
- Benjamin Franklin
Christoph Kummerer (+workshop)
[rocher]~[sillon]
qubo gas
Roving Walter Walter
Anne-Marie Schleiner (+workshop)
Scratchrobot
Andrea Wilkinson

   
Kevin Blechdom  
[top]
Kevin Blechdom is een singer-songwriter zoals alle singer-songwriters zouden moeten klinken. Vergeet Tori Amos of Alanis Morissette en luister naar Blechdoms elektronische love ballads en torch songs. Luister hoe ze haar ziel bloot legt in instant klassiekers als ‘Interspecies Love', 'Talkin' Tech' of 'Mr. Miguel'. Bewonder hoe ze ‘heart’ als vanzelfsprekend laat rijmen op ‘private part’. En kijk hoe ze een gestoorde laptop probleemloos combineert met gitaar, banjo en piano. Blechdom komt uit de indie rock (ze was nog lid van de Shimmy Disc band Adult Rodeo) maar wordt tegenwoordig ondergebracht in de stal van Peaches, Le Tigre, Chicks On Speed. In feite is ze – zeker sinds het verscheiden van het duo Blectum From Blechdom – haar eigen niche..

http://kevyb.com/
   
Joshua Kit Clayton  
[top]
‘i was born in 1974. / i live in san francisco. / i make sound. / i make computer programs. / that is all.’ Aan zijn biografie maakt Joshua Kit Clayton weinig woorden vuil, zijn discografie moet maar voor zich spreken: twintig titels onder eigen naam en nog eens minstens zoveel verzamelalbums waarop hij een track heeft ondergebracht. Hij heeft de hand in twee eigen hoogaangeschreven labels - Cytrax Records voor minimale techno, Orthlorng Musark voor experimentele elektronische muziek – en zijn recent project ‘The Mimic and The Model’ koppelt klank aan beeld want Clayton is zeer bedreven in Max/Msp. Dit bezig baasje opereert vanuit zijn kelder in Californië waar hij voortdurend pendelt tussen computerschermen, bestuursystemen, programmatuurwerk en muziekpret. De rode draad doorheen dit totaalpakket is het schrijven van de code en live bespeelt Clayton dan ook de laptop: improvisatie via soundfile-manipulatie en –recombinatie. Het resultaat: melancholische dub met noise en techno beats als bouwstenen.

http://www.musork.com/
   
Fan Club Orchestra  
[top]


Het instrumentarium van de Fan Club Orchestra bestaat uit gitaren, harmonica’s, mondorgels, trombones, draaitafels en natuurlijk Gameboys. Alsof het een vergadering betreft, dirigeert Laurent Baudoux (broer van Nicolas, samen vormen ze Scratch Pet Land) met behulp van een overhead-projector. Hij maakt tekeningen, bepaalt het BPM, schetst muzikale thema’s waarop de muzikanten in het ensemble kunnen improviseren, en manipuleert de mengtafel waarin alle klanken worden verzameld. Het orkest telt doorgaans 10 en meer (gast)leden, maar wordt met het oog op een Duitse tournee teruggebracht tot een kerngroep van vijf muzikanten .

http://www.sonig.com/main/spl/bio.php

   
(k-raa-k)3  
[top]
De laatste jaren hebben de jongens van (k-raa-k)3 hard gewerkt, en met resultaat: dankzij een reeks verrassende releases van jong elektronisch talent van eigen bodem kan het label uit het verre West-Vlaanderen zich ondertussen beroepen op een internationale reputatie. Op uitnodiging van square verzorgt (k-raa-k)3 het laatavondprogramma van BEDROOM POLITICS 2, weliswaar geheel op maat van het onderwerp: Ovil Bianca en Köhn, Benjamin Franklin en Dilemma belijden hun slaapkamerpolitiek in levende lijve.
http://www.kraak.net/
   
(k-raa-k)3 Köhn
[top]
What brings a blend of electronica, noise, pop, avant-garde and dance?
Rabbits!!! Köhn is the electronica-project of Jürgen De Blonde. He played on
all prominent European festivals such as Pukkelpop, Earational. Supported
Sonic Youth, Fennesz... Köhn_s tours left a memory for those who witnessed
this cyclone of sounds. His original approach brings him not only on top
alongside f.i Autechre/Aphex, but also Stockhausen/Mendelson, Ikeda/Noto and
Mohr/Notwist. His outlandish albums have been cheered by the international
press.
   
(k-raa-k)3 Dilemma (aka DJ Kern)
[top]
One of the best dark techno/analogue electronica and plingplong DJ's around
Belgium guarantees a bewildering atmosphere and moving legs on the floor.
Dilemma and Kern are the alter egos of Ostend-boy Ken Dutrieu. As Dilemma he
delivered the album "chip-tunes" on the renowned label Irdial Discs, a CD at
his best with a gameboy in one hand, and a self-shaken cocktail in the
other. He's currently working for follow-up of this album which delivers a
more cheerful kind of electronica than his darker Chain Reaction alike style
albums as Kern on the obscure Trim recs. His DJ-sets which are directed
towards electro, analogue beats and occasionally old-style acid, flavoured
with weakness for Devo, Lux Nigra and cheesy synths.
(k-raa-k)3 Benjamin Franklin
[top]
Benjamin is one of the greatest talents from Belgium. His mix of contemporary electronica, joyful beats and introspective sound clashes gave him a reputation which for now only was available for a live-audience. Imagine a mix of Jacques Tati, Lowfish and Mego and you're coming close. His debut-album will be released during 2002 on (k-raa-k)3 after building lots of live-experience as support act for Khn on European tours.
http://www.bfkn.be.tf
   
(k-raa-k)3 Ovil Bianca
[top]
Ovil Bianca is by and large accepted (f.i. by Fennesz) as one of the major
talents in the electronica-field. Processed guitars being mutilated into a
world of his own; dirty grooves matching the synchronic field of glitch and
emotions. He_s currently working on a new CD which will be released early
2003, while his debut CD _Gravity=Love_ still ranks high internationally.
Appearances on Earational, Toonfestival and Pukkelpop showed he is able to
entertain a live-audience as well.

http://www.ovilbianca.com
   
Christoph Kummerer  
[top]
Pocketnoise Version 0.0b is een audio-software speciaal geschreven voor de Nintendo Gameboy-kaart met de bedoeling om het belangrijkste entertainment-apparaat van de jonge consument om te toveren in een lawaaimachine. Christoph Kummerer heeft gezorgd voor een absoluut niet-intuïtieve interface, wat de nieuwsgierigheid van de potentiële gebruiker alleen maar kan aanwakkeren en de marketingcapaciteiten van zijn product gevoelig reduceert. Trouw aan zijn eigen leuze ‘why settle for more?’, heeft Kummerer een unieke 4Bit sampler gebouwd op basis van een mengeling van welgekozen lo-fi klanken en onvoorspelbare software ‘bugs’. In zijn eigen woorden: "This buggy piece of code will never leave the alpha stage. Meaning, the User is kept in a mental stage of feeling lost, like a confused lab rat, and, in a later stage, eventually enjoying a universe of buzzing noises." Pocketnoise Version 0.0b belooft dus keer op keer een uitdaging voor de gebruiker-muzikant én de luisteraar .

Tijdens BEDROOM POLITICS 2 verzorgt Christoph Kummerer een workshop rond Pocketnoise Version 0.0b. In kleine groep zal hij het programma aan de computer demonstreren en aanleren . De workshop vergt niet noodzakelijk programmatuur-ervaring van de deelnemers.
Spreektaal is Engels.
Maximum aantal deelnemers: 15.
Informatie en (verplichte) inschrijving: sonicsquare@skynet.be

http://pilot.fm
   
[rocher]~[sillon]  
[top]
Eclectic Beats from famous Brussels e-zine publisher. [sonic]square's house
dj for Bedroom Politics.

www.brdf.net
   
qubo gas  
[top]
Het begon met schijnbaar lukrake digitale collages die het resultaat waren van geduldig werk in Photoshop. Maar al vlug ging het trio uit Rijsel zich toeleggen op Flash en andere on-line mogelijkheden om met hun grafische vormgeving dezelfde affiniteiten en kwaliteiten op te zoeken als muziek-, geestes- en stadgenoten DAT Politics. De surreële klank- en beeldlandschappen van qubo gas vallen te bewonderen op hun website, hun videoclips voor DAT Politics en Scratch Pet Land zitten in de self-service videotheek ‘Love My Computer’ die ze vorig jaar samenstelden en die ter gelegenheid van BEDROOM POLITICS 2 door square zal worden uitgebreid met recent werk..

http://www.qubogas.com
   
Roving Walter Walter  
[top]
Zijn codenaam: GG_01_2AS. Zijn roepnaam: Roving Walter Walter. Hij is de eerste Autonome Artificiële Artiest in zijn soort, en zoals elk ander kunstenaar bruist hij van authenticiteit en charisma. Zijn kostuum: vier wielen, twee microfoons, een camera en een laptop. Zijn output: beelden ruiken via klank. Hij registreert/analyseert audiovisuele data, en zit met zijn realtime-composities (oude en nieuwe schlagers) de bezoekers op hun hielen.

http://mxhz.org/rww.html
   
Anne-Marie Schleiner  
[top]


Anne-Marie Schleiner is kunstenaar-cyberanthropologe en doceert aan het Cadre Institute in San Jose, Californië. Zij buigt zich reeds geruime tijd over de cultuur van het computerspel en draagt het medium dan ook een warm hart toe. Nu games meer en meer aan on-line data worden gelinkt, bieden zij – in tegenstelling tot de commerciële televisie – een vorm van entertainment waarin plaats is voor creatieve inbreng van de gebruiker. Volgens Schleiner is de tijd rijp voor kritische interventie van kunstenaars, theoretici en Lara Croft-fans om de game-industrie te hacken. Zij bijt zelf de spits af met een reeks van mod’s. Mod’s (kort voor modifications) zijn kleine programmatuur-interventies die bestaande games aanvullen. Voor de producenten van ‘Quake’ en ‘Marathon’ maken deze toevoegingen deel uit van de marketingstrategie: de ‘extra’s kunnen mits betaling via het net worden aangeschaft. Schleiners patches beogen daarentegen een betekenisvolle ontregeling van het spel. Zo kan een parasitaire plug-in de macho-protagonisten van een populair shoot-em-up game ineens vervangen door slome slungels of door androgyne dieren. Deze ware interaktieve tussenkomst biedt ontelbare mogelijkheden om een kritische commentaar te leveren op de traditionele conventies van het ‘corporate’ computerspel. Hoe deze hacker-praktijk tegelijk ook nieuwe paden effent voor game-interaktie, -navigatie en –narratie mag blijken uit de tentoonstelling die Schleiner op het net curateert: ‘Cracking the Maze: Game Plug-ins and Patches as Hacker Art’ verzamelt ‘patchwork’ van haar en van haar collega’s.

Tijdens BEDROOM POLITICS 2 verzorgt Anne-Marie Schleiner een tweedaagse workshop rond game mod’s. In kleine groep zal zij de historiek van het ‘genre’ schetsen en ingaan op de verschillende aspecten van de computergame-cultuur en de Hacker Art. De workshop omvat zowel theorie als praktijk (aan de computer) maar vergt niet noodzakelijk programmatuur-ervaring van de deelnemers.
Spreektaal is Engels.
Maximum aantal deelnemers: 10.
Informatie en (verplichte) inschrijving: sonicsquare@skynet.be

http://www.opensorcery.net/

   
Scratchrobot  
[top]
Stijn Slabbinck heeft een robot gebouwd die wordt aangedreven door e-mail. U zendt een schrijven naar robot@spess.com en het wonderlijke wezen zal het bericht omzetten in klank door eigenhandig een plaat op een platenspeler te scratchen. Binnen de 24 uur kan u ter plekke (of op de website) naar uw eigen audio-mail komen luisteren.
http://scratchrobot.com/
   
Andrea Wilkinson  
[top]
American graphic designer and artist currently living and working in Antwerp. Schooled in traditional media, the digital world soon became a hobby and bread-winner. More recently she has been exploring the internet as a means for personal exploration, storage, and exposition space.

http://www.andreawilkinson.com
   
[sonic]square is a co-production by SQUARE vzw, Kaaitheater and the City of Brussels.